top of page

Πώς να διαγράψετε μηνύματα από το Gmail μαζικά και με έξυπνο τρόπο

Εάν έχετε ένα σωρό εισερχόμενα και θέλετε να καθαρίσετε το γραμματοκιβώτιό σας, η μαζική διαγραφή μηνυμάτων από το Gmail inbox σας θα μπορούσε να είναι η απάντηση. Ενώ το interface του Gmail είναι γενικά πολύ απλό στη χρήση και την κατανόηση, ο μεγάλος αριθμός μηνυμάτων το καθιστά ταυτοχρόνως λίγο εφιαλτικό, αν δεν ξέρετε μερικά μικρά κόλπα.

Πώς να επιλέξετε όλα τα μηνύματα

Ο περισσότερος κόσμος νομίζει πως μπορεί να σβήσει με μία κίνηση μόνο τα μηνύματα που μπορεί να δει σε μία σελίδα, όχι όλα τα μηνύματα του Gmail. Ως προς αυτήν την επιλογή, το interface του Gmail είναι λίγο μπερδεμένο και η επιλογή να επιλέξετε όλα τα email λίγο κρυμμένη.

Κατ’ αρχάς κάντε κλικ στο πλαίσιο επιλογής στο πάνω αριστερά μέρος της σελίδας για να επιλέξετε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε αυτήν τη σελίδα. Κοιτάξτε προσεκτικά (βλέπε εικόνα παρακάτω) και θα δείτε ότι εμφανίζεται ένα μήνυμα ακριβώς πάνω από τις καρτέλες που λέει «Έχουν επιλεγεί και οι XX συνομιλίες σε αυτήν τη σελίδα. Επιλογή και των XXX συνομιλιών στο X» (All 50 conversations on this page are selected. Select all 1673 conversations in Primary). Κάντε κλικ στο σύνδεσμο σε αυτό το μήνυμα για να επιλέξετε όλα τα μηνύματα στο Gmail που αντιστοιχούν στην αναζήτησή σας (αν δεν έχετε κάνει αναζήτηση, το ίδιο ισχύει για κάθε μήνυμα στην τρέχουσα προβολή σας).

Πώς να διαγράψετε μηνύματα από το Gmail μαζικά και με έξυπνο τρόπο

Διαγραφή όλων των e-mail από μία καρτέλα ή μία ετικέτα

Η διαγραφή όλων των μηνυμάτων από το Gmail είναι απλή: ανοίξτε το Gmail, επιλέξτε την καρτέλα ή την ετικέτα που θέλετε να καθαρίσετε (Προσφορές, Κοινωνικά, κ.λπ.) και κάντε κλικ, όπως είπαμε, στο μικρό κενό πλαίσιο στην πάνω αριστερή γωνία. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο του κάδου ανακύκλωσης για να τα διαγράψετε όλα.

Καλό είναι να μετακινηθούν στον κάδο του Gmail, έτσι ώστε να μπορείτε μετά να τα ξαναβρείτε, αν χρειαστεί. Προειδοποίηση: το Gmail αδειάζει τον Κάδο του κάθε 30 ημέρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την τεχνική για να κάνετε σταδιακά μια πιο εκλεπτυσμένη επιλογή και διαγραφή συγκεκριμένων μηνυμάτων.

Διαγραφή όλων των e-mail από μια επαφή

Αν θέλετε να βρείτε και να διαγράψετε όλα τα e-mail από μια επαφή, ψάξτε να βρείτε ένα email από την συγκεκριμένη επαφή, περάστε το ποντίκι πάνω από το όνομά για να εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο και στη συνέχεια επιλέξτε Email. Αυτό θα εμφανίσει όλα τα μηνύματα προς και από το εν λόγω πρόσωπο. Μπορείτε να επιλέξετε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τη διαγραφή τους, με τον ίδιο τρόπο όπως και στις καρτέλες ή τις ετικέτες.

Ελπίζουμε να σας φανήκαμε χρήσιμοι!

Πρόσφατες Αναρτήσεις
Αρχείο
Ετικέτες
Ακολουθήστε μας
  • RSS Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page