Μπορούν οι νέες τεχνολογίες να αποκωδικοποιήσουν το μεγαλύτερο σύνολο δεδομένων που υπάρχει;

09/09/2016

 

 

Μυστικά, ασθένειες και ομορφιά: όλα είναι γραμμένα στο ανθρώπινο γονιδίωμα, το πλήρες σύνολο των γενετικών οδηγιών που απαιτούνται για την κατασκευή ενός ανθρώπινου όντος. Ο επιστήμονας και επιχειρηματίας Riccardo Sabatini μας αποδεικνύει, πως τώρα έχουμε τη δύναμη να διαβάσουμε αυτόν τον πολύπλοκο κώδικα, προβλέποντας πράγματα όπως το ύψος, το χρώμα των ματιών, την ηλικία, ακόμη και τη δομή του προσώπου - όλα αυτά μόνο από ένα φιαλίδιο αίματος.

 

Και σύντομα, λέει ο Sabatini, η νέα κατανόηση του γονιδιώματος θα μας επιτρέψει να προσαρμόσουμε τις θεραπείες για ασθένειες, όπως ο καρκίνος. Έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τη ζωή, όπως τη γνώριζαμε μέχρι σήμερα. Πώς θα χρησιμοποιήσουμε αυτήν τη δύναμη;

 

Σχετικά με τον Riccardo Sabatini

 

Ο Riccardo Sabatini είναι αναλυτής δεδομένων, ο οποίος εφαρμόζει τις αριθμητικές μεθόδους στα πάντα, από την επιστήμη των υλικών ως τη μελέτη των βασικών προϊόντων διατροφής. Είναι ο πρώην διευθυντής του ερευνητικού προγράμματος της ΕΕ "FoodCAST". Η πιο πρόσφατη έρευνά του επικεντρώνεται στην υπολογιστική γονιδιωματική.

 

Εκτός από την έρευνα δεδομένων, ο Sabatini συμμετέχει και στην εκπαίδευση  επιχειρηματιών. Είναι ο ιδρυτής και συν-διευθυντής του Ιδρύματος Κβαντικής ESPRESSO, σύμβουλος σε διάφορες startups εταιρίες που ασχολούνται με δεδομένα, και ιδρυτής του "The HUB" της Τεργέστης.

 

 

Πηγή

Μετάφραση

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Πρόσφατες Αναρτήσεις
Please reload

Αρχείο
Please reload

Ετικέτες
Please reload

Ακολουθήστε μας
  • RSS Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • LinkedIn Social Icon
  • Google+ Basic Square
  • Twitter Basic Square